Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@shraks.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Verzendtarieven/Tijden

Verzendopties en Verzekering

Vraagt u zich af of wij slechts één standaard verzendtarief hanteren en of uw zending verzekerd is? Hier volgt meer informatie:

Standaard Verzending en Levertijden

  • Nederland en België: De levertijd bedraagt 1 werkdag indien besteld vóór 18:00 uur.

Bovenstaand zijn de algemene verzendtijden. Bij vertraging kunt u het beste contact opnemen met de vervoerder.

Verzekering

Indien het product beschadigd aankomt zullen we een terugbetaling doen, of de bestelling opnieuw opsturen.

Onze Service Terwijl U Wacht op Uw Bestelling

Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling zo snel mogelijk en met zorg voorbereid voor verzending. Als u vóór 18:00 uur bestelt, wordt uw bestelling nog dezelfde dag meegegeven aan onze bezorgpartners.

Verzendkosten

Wij leveren alle bestellingen gratis bij u af.

Kosten voor Retourzending

Als u niet volledig tevreden bent met uw bestelling, is dat geen probleem. Bij Shraks kunt u uw bestelling binnen 30 dagen retourneren. De kosten van de retourzending zijn voor onze rekening. U kunt hier een aanvraag indienen.

Transportpartners

Bestellingen die online zijn geplaatst worden afgeleverd met DHL of PostNL.

Nog vragen?

Indien u nog vragen heeft zijn we bereikbaar via:

info@shraks.nl of 085 000 7777